Chocolat-Essentiel

De geschiedenis van chocolade begint meer dan 1000 jaar geleden, toen de Azteken en de Maya's geroosterde cacaobonen, honing en specerijen gebruikten om een drankje te maken, waarvan ze dachten dat het hun energie en krachten kon verviervoudigen.

Aan het einde van de 18e eeuw werd cacao officieel tot medicijn uitgeroepen & werd het enkel exclusief in apotheken verkocht.

Het gerucht gaat dat de eerste chocolade werd gemaakt door een Belgische apotheker, die zijn medicijnen omhulde met chocolade om ze zo aantrekkelijker te maken. 
Jammer genoeg evolueerden de pralines, door het toevoegen van onnodig grote hoeveelheden suiker, boter en room, van een "gezond" naar een "ongezond" pleziertje.

Elk chocolaatje van Chocolat Essentiel is handgemaakt volgens aloude traditie en op basis van slechts drie biologische ingrediënten: 100% zuivere cacao, acaciahoning en essentiële oliën. De zorgvuldig uitgekiende combinatie van deze drie ingrediënten resulteert in een uniek, delicaat smaakprofiel. Het assortiment bevat 4 verschillende therapiedozen en een gamma van zes verschillende single day boosters.

Dankzij het gebruik van zuivere cacao en honing zijn de chocolaatjes rijk aan ijzer, koper en chroom en ondersteunen ze zo de hersenen, wapenen ze tegen vermoeidheid en ondersteunen ze het immuunsysteem. Deze gezondheidsvoordelen worden nog eens versterkt door toevoeging van essentiële oliën met een specifieke werking.
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.