Een mooie strakke huid voor de zomer

Wat zijn rimpels? 
Onze huid bevat 3 stoffen die grotendeels verantwoordelijk zijn voor de vorm en stevigheid ervan: collageen, hyaluronzuur en elastine. Collageen zorgt voornamelijk voor de stevigheid, hyaluronzuur voor de hydratatie en elastine voor de elasticiteit. 
Met ouder worden, wordt de afbraak van deze stoffen groter dan de aanmaak ervan. Vanaf je 30 jaar vermindert bijvoorbeeld je collageen-aanmaak met 1% per jaar. Hierdoor vermindert de stevigheid en elasticiteit van onze huid wat zich vertaalt in fijne lijntjes en die zo gevreesde rimpels. 

Anti-rimpel crèmes?
Er bestaan heel wat crèmes op basis van collageen of hyaluronzuur. Maar met smeren ga je de tekorten aan deze stoffen niet kunnen compenseren.  Collageen kan, in tegenstelling tot de vaak gehanteerde spectaculaire beweringen niet diep opgenomen worden via de huid.
Een stevige, gladde huid bouw je als basis op van binnenuit. 
Met kwalitatieve cosmetica kan je verder de balans van je huid ondersteunen en deze beschermen tegen invloeden van buitenaf, maar de effectieve opbouw start dus echt van binnenuit (wat ook logisch is).

Wat is A.A.P. juist? 
Het Anti Aging Powder is een evenwichtige en doeltreffende formule met specifiek geselecteerde ingrediënten voor de opbouw en het behouden van een mooie huid.
Hoe? Laten we daarvoor even de ingrediënten overlopen:

- AAP bevat 10g gehydrolyseerd viscollageen. Gehydrolyseerd betekent dat het collageen-eiwit geknipt werd tot kleinere deeltjes wat de opname aanzienlijk bevordert.
Je ziet heel veel supplementen met dosissen van 2, 4 of 6 g collageen.
Onze dosis van 10g is een dosis werkelijk bedoeld om ook de huid (die alles als laatste krijgt) te kunnen ondersteunen met extra collageen-eiwit bouwstenen.

Hyaluronzuur kan zeer veel water binden en helpt zo het bindweefsel om minder samendrukbaar te worden. Voldoende water drinken voor een goede hydratatie van de huid is dus ook belangrijk naast de aanvoer van de juiste bouwstenen.

MSM, glucosaminesulfaat en chondroïtinesulfaat zijn 3 zwavelbronnen.
Zwavel is essentieel voor de zwavelverbindingen die we terugvinden in de structuur van het collageen-eiwit. 
Verder speelt glucosamine ook een rol in de synthese van hyaluronzuur.
Collageen en hyaluronzuur zijn uiteraard 2 stoffen die we graag extra willen aanvullen tijdens onze huidkuur. 

- Het mineraal silicium komt ook in grote hoeveelheden voor in ons lichaam en concentreert zich vooral in onze bindweefsels zoals in de huid, haar en nagels. Hierin speelt koper een rol bij het behoud van structureel bindweefsel in huid, haar en nagels.

- Vitamine C ondersteunt de collageenvorming voor de normale werking van de huid, maar helpt ook om de cellen te beschermen tegen oxidatieve stress.
Ook, mangaan en koper hebben deze anti oxidatieve werking.

A.A.P. bevat dus 9 actieve stoffen die elk op hun manier een invloed kunnen hebben op de stevigheid en het algemene uitzicht van onze huid. 
De formule bevat elementen die de huid kunnen ondersteunen gaande van de basis bouwstenen tot de co-factoren en mineralen. 

Maar wist je dat A.A.P. ook breder inzetbaar is? 
Ingrediënten als vitamine C gaan naast je huid, ook helpen bij de vorming van het collageen in je bloedvaten, botten, tanden, tandvlees, kraakbeen en bindweefsels.
Ons hele lichaam is namelijk een netwerk van collageen, heel wat weefsels en organen kunnen baat hebben bij wat extra collageen aanmaak. 
Ook mensen met een beschadigd darmoppervlak hebben hier baat bij.

Hoe innemen? 
Avond: Los 1 zakje A.A.P. op in een glas water voor het slapen gaan. 
Je kan er ook voor kiezen om het poeder op een ander moment in te nemen. 
(idealiter 30 minuten voor het eten of 2 à 3 uur na het eten) 
Ik raad af om het poeder te drinken in combinatie met een RainPharma eiwit shake, want dat kan het verteringsproces van de eiwitten bemoeilijken. 
Door 2 eiwit-preparaten samen in te nemen wordt het knippen van de ketens complexer. En wanneer eiwitketens niet goed genipt zijn, kunnen de aminozuren niet goed opgenomen worden.
Best spreiden dus. 

Hoe lang innemen?
A.A.P. is een supplement dat genomen wordt in kuur-vorm. 
Idealiter ga je voor een kuur van 6 maand, en nadien gebruik je het enkele malen per week ter onderhoud. 

Maximaal resultaat? 
Vergeet dan niet A.A.P. te combineren met Daily Boost en Mighty Nine. Deze 2 zijn echt de basis van alle programma's!
De vitamine B3 in Daily Boost ondersteunt het behoud van een normale huid en mangaan in Mighty Nine helpt bij de normale vorming van bindweefsel. 

Verder zijn Water RelaxHigh Tech AOX en Ultra Omega 3 ideale aanvullingen tijdens jouw huidkuur. 
Vergeet ook zeker niet voldoende water te drinken!

  Elise (RainPharma)     17-05-2022 14:28     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.