Water Relax: Jouw magnesium held

Wat zit er juist in Water Relax? 

Water Relax is een voedingssupplement dat vijf verschillende vormen van magnesium bevat: magnesiummalaat, magnesiumbisglycinaat, magnesiumcitraat, magnesiumtauraat en magnesium-L-ascorbaat

Water Relax is orthomoleculair samengesteld, dat wil zeggen dat we steeds trachten de juiste vormen in de juiste hoeveelheid en in de juiste combinatie te brengen. 
Door het samenvoegen van deze 5 verschillende vormen streven we naar een zo optimaal mogelijke opname en werking van het mineraal. 

En Water Relax is niet zomaar een lukrake mix.
Zo kozen we bewust voor 5 organische magnesiumvormen waardoor de samenstelling breed inzetbaar wordt.
De taurine en glycine magnesiumvormen zijn uitermate gewenst in de hersencellen waar magnesium bijdraagt aan de normale psychologische functie.
De malaat en citraat vormen zijn dan volgens wetenschappelijk onderzoek weer meer gericht op de vermindering van vermoeidheid en de ondersteuning van de spierwerking.
Magnesium-L-ascorbaat is de gebufferde vorm van vitamine C, waarvan de vele voordelen inmiddels gekend zijn. 

Water Relax bevat naast magnesium ook 300mg kalium per dagdosis.
Kalium heeft heel wat functies die op een aantal punten aansluiten bij die van magnesium. Laten we hier de functies van deze mineralen in Water Relax even overlopen. 

1. Kalium 
Kalium draagt bij tot de instandhouding van de normale bloeddruk. Het bloeddrukregulerend effect van kalium wordt onder andere bekomen door de verwijding van de bloedvaten.

Kalium is verder ook één van de belangrijkste ionen in de cel en het speelt een significante rol in het transport doorheen de celmembranen via  natrium-kaliumpompen. Waar natrium (het hoofdbestanddeel van keukenzout) het lichaam helpt om vocht vast te houden, helpt kalium bij overmaat van natrium in de cel het evenwicht opnieuw te optimaliseren.
Natrium en kalium werken op deze wijze heel nauw samen.

2. Magnesium
Magnesium is een essentieel nutriënt dat betrokken is als cofactor bij meer dan 300 enzymen in verschillende lichaamsreacties. Magnesium is onderdeel van het ATP complex waardoor het een rol speelt in het energie-leverend metabolisme.
De voorraad van magnesium is voor 50-60% gelokaliseerd in onze botten, waar het bijdraagt aan het behoud van gezonde botten.
Vervolgens speelt magnesium ook een rol in ons electrolytenbalans en zoals
eerder vermeld draagt magnesium ook bij tot de normale psychologische functie en de vermindering van vermoeidheid.
Dat was een hele boterham hè? 

3. Kalium en Magnesium
Onze spieren bestaan uit vezels die in en uit elkaar schuiven. Het ontspannen van deze spieren gebeurt niet zomaar, hiervoor zijn onder andere magnesium en  kalium nodig. 

De link met de huid? 
We weten dat eiwitten de bouwstenen, fundamenten zijn van onze huid. We weten ook dat magnesium een rol speelt in de eiwitsynthese. Dat wil zeggen: magnesium helpt het lichaam om verschillende aminozuren te combineren tot nuttige eiwitten voor onder andere de huidopbouw.
Weetje: Als er één eiwit is dat velen interesseert dan is het wel collageen. Collageen zorgt namelijk voor de stevigheid van de huid. De collageen-aanmaak vermindert met ouder worden, wat één van de oorzaken is voor rimpelvorming.  Om onze eigen collageen-productie te stimuleren hebben we naast aminozuren, ook magnesium als cofactor nodig bij de synthese van het eiwit collageen. 

Welke dagdosis?  
De standaarddosering is 3 tabletten per dag. 
Op de verpakking wordt aangeraden om de tabletten 30 minuten na de maaltijd in te nemen zodat er voldoende maagzuur geproduceerd is om een optimale opname te garanderen. 
Dat is in theorie, in de praktijk kan je ze zeker ook bij de maaltijd innemen.
Ik persoonlijk, vergeet ze anders in te nemen, en dan is de opname zeker niet optimaal ;)
Je kan de 3 tabletten in één keer innemen of verspreiden over de dag. 

PS: Wanneer je Daily Boost neemt in de ochtend, kies dan voor 2 tabletten Water Relax per dag aangezien Daily Boost ook al magnesium bevat.

Conclusie? 
Water Relax is heel breed inzetbaar aangezien magnesium en kalium een rol spelen in oneindig veel verschillende processen. Om die reden beschouw ik Water Relax, naast Daily Boost en Mighty Nine, als één van de absolute basis-supplementen in het RainPharma gamma. 
En goed nieuws, er zijn zelfs nog enkele Water Relax Family Packs die zo'n 25% voordeliger zijn dan losse verpakkingen.

  Elise van RainPharma     24-05-2022 18:00     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies