Bezig met laden...

Medik8 C-TETRA CREAM®

Lipid Vitamin C Antioxidant Cream

Medik8 C-TETRA EYE®

Lipid Vitamin C Antioxidant Eye Serum

Medik8 C-TETRA LUXE ®

Lipid Vitamin C Antioxidant Serum

Medik8 C-TETRA®

Lipid Vitamin C Antioxidant Serum

Medik8 PURE C15â„¢

Pure Vitamin C Antioxidant Serum

Medik8 SUPER C FERULICâ„¢

Potent Vitamin C Antioxidant Serum

Beoordeling Skin Clinic

Op basis van 59 reviews beoordelen onze klanten ons met een 4,9 van de 5 sterren
4,9 sterren review op Google

LEIDERS IN VITAMINE C

Als kernonderdeel van het Medik8-regime, is vitamine C een must-have in iedere ochtend huidverbeteringsroutine. We vertellen u graag waarom deze vitamine zo belangrijk is.

Er zijn veel verschillende vormen van vitamine C. Ze werken echter allemaal naar hetzelfde einddoel: een stralende, jeugdige en beschermde huid. Vitamine C werkt met uw huidcellen samen om de productie van collageen te stimuleren en helpt ook het enzym dat pigmentatie veroorzaakt te blokkeren. Beschouwd als een van de beste antioxidanten in huidverbetering, is vitamine C in staat om vrije radicalen te bestrijden die vroegtijdige veroudering kunnen veroorzaken. Vrije radicalen zijn zeer reactieve moleculen met een ongepaard elektron. Omdat ze geen elektron hebben, proberen ze hun paar te voltooien door een elektron uit andere moleculen te stelen. 

Ons lichaam heeft een natuurlijk afweersysteem van antioxidanten, die de vrije radicalen een reserve-elektron geven om te voorkomen dat ze onze huidcellen beschadigen. Wanneer er meer vrije radicalen zijn dan antioxidanten, raakt de huid overweldigd in een proces dat oxidatieve stress wordt genoemd. Dan kan het zichzelf niet langer volledig beschermen tegen schade door vrije radicalen. De radicalen kunnen collageenmoleculen, cellulair DNA en celmembranen aanvallen om ze te verzwakken. Dit schaadt cellulaire regeneratie hetgeen leidt tot verslapping en een gerimpelde huid.

Boost uw antioxydantensysteem

Vitamine C biedt het natuurlijke antioxidantensysteem van het lichaam een boost om het te helpen bij het bestrijden van vrije radicalen; de huid beschermen tegen hun schadelijke effecten. Antioxidanten zijn uitzonderlijk belangrijk in onze ochtendroutine om de hele dag bescherming te bieden tegen de omgeving, dus neem vitamine C of Firewall® hierin op.

Hoewel vitamine C (L-ascorbinezuur) uitzonderlijk is bij het richten op tekenen van veroudering, is er een kleine uitdaging. Puur L-ascorbinezuur is instabiel in formuleringen op waterbasis. In water wordt het geoxideerd en veroorzaakt een cascade van reacties waarin het zijn kracht verliest en zelfs een pro-oxidant kan worden – wat betekent dat het zelf vrije radicalen kan vormen. Wanneer vitamine C instabiel wordt, kunnen producten vaak geel worden, wat een teken is dat u het gebruik van het product moet stoppen. Medik8 gelooft dat je een compromis moet sluiten – het perfecte vitamine C-serum is stabiel, voelt geweldig op de huid en biedt een uitzonderlijke huidbescherming tegen antioxidanten. We hebben daarom serums geformuleerd met 3 verschillende vormen van vitamine C:
 

*L-ascorbinezuur

Dit is de vitamine C voor puristen die op zoek zijn naar resultaten. We hebben uitzonderlijke maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat onze Pure C15™, die 15% ascorbinezuur bevat, zeer stabiel is vóór het openen en na opening minimaal 8 weken houdbaar is. Geleverd in twee afzonderlijke flesjes, krijgt u 2 x 8 weken voorraad waardoor het een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding heeft.

We hebben de pH van onze formule geoptimaliseerd om ervoor te zorgen dat het ascorbinezuur het meeste effect heeft, maar met minimale irritatie. We produceren de formule in een ruimte verzadigd met stikstof, in plaats van lucht, om te voorkomen dat ascorbinezuur in contact komt met zuurstof en instabiel wordt. Ascorbinezuur wordt gecombineerd met vitamine E en glutathione, twee andere antioxidanten die van nature in het lichaam worden aangetroffen.

Dit antioxidantencomplex bootst het natuurlijke verdedigingssysteem van de huid na en vormt een heroplaadbaar netwerk van antioxidanten. De antioxidanten werken synergetisch samen om hun algehele antioxiderende kracht te stimuleren, terwijl ze elkaar regenereren voor een langdurige potentie. Dit betekent dat de vitamine C ononderbroken is om de collageenproductie te stimuleren en de vorming van hyperpigmentatie te helpen remmen, voor een helderdere, jonger uitziende huid.
 

*Trahexyldecyl Ascorbaat

Een olieoplosbaar derivaat van L-ascorbinezuur, tetrahexyldecyl ascorbate. Tetrahexyldecylascorbaat heeft een lange naam en een lange houdbaarheid. Super stabiel en ideaal om diep in de lipidebarrière van de huid te penetreren. Dit biedt dit derivaat een gemakkelijke toegang tot het vitamine C-bereik, met zeer weinig irritatie. Inbegrepen in ons C-Tetra®-assortiment samen met heilzame verzachtende oliën. Tetrahexyldecyl ascorbaat is perfect voor de aanpak van lijntjes en rimpels terwijl de huid wordt gevoed en verzorgd.

*Geëthyleerd L-ascorbinezuur

En last but not least: onze meest krachtige vorm van vitamine C geïntroduceerd in Super C30™ (Nu met Ferulic Acid). Het molecuul is gebaseerd op ascorbinezuur, maar heeft een koolstofketen die is verbonden aan het meest reactieve deel van het molecuul, waardoor het niet geoxideerd wordt. Dit betekent dat geëthyleerd ascorbinezuur alle werkzaamheid van pu L-ascorbinezuur behoudt zonder stabiliteitsproblemen. Verwacht een lichte tinteling wanneer je dit toepast vanwege zijn potentie, die binnen een paar minuten zal verdwijnen. We gebruiken alleen chiraal correcte vitamine C in al onze producten om ervoor te zorgen dat het zijn volledige potentieel op de huid bereikt.
 

Heb je hulp nodig bij het vinden van het juiste vitamine C-product?
Bekijk ons aanbod hieronder:


Of bekijk meer van Medik8

Medik8 | Medik8 Dagcrème | Medik8 Serum | Medik8 Reiniger | Medik8 Zonbescherming / SPF | Medik8 Vitamine A | Medik8 Anti-aging | Medik8 Acne | Medik8 Pigmentatie | Medik8 Roodheid / Gevoelige huid | Medik8 Herstel | Medik8 Porieverfijning | Medik8 Ogen en Lippen | Medik8 Lichaam